sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Sateenkaaren taidetta


Lasten ja nuorten terapia-asema Sateenkaaressa on kesällä avoinna pieni taidenäyttely, taiteilijana Samu. Maalaukset pysähdyttävät ohikulkijan niinkuin taide parhaimmillaan voi. Aurinko-maalauksen kimmeltävät kultasäteet tai Meren riehakkaat pyörteet  vievät ajatukset kesään. Mustan maalauksen äärellä löydät itsesi Kiinasta asti. Seuraavassa hetkessä seikkailet Tähkäpään linnassa. Nuoren taiteilijan aikaansaama näyttely on hieno kokonaisuus.


Kulttuurifestareiden yhteydessä vuonna 2011 pidimme myös taidenäyttelyn. Palkintona osallistujien kesken arvottiin Mauri Kunnaksen kirjoittamia ja omistuskirjoituksellaan tapahtumaan lahjoittamia kuvakirjoja. Osanotto oli runsas, kuten kuvasta ilmenee.

 Sateenkaaren ensimmäinen taideteos on tekstiilitaiteilija Gudrun Dahmin kauniin luontoaiheinen tekstiilitaidetyö "Sateenkaari". Taideteos paljastettiin avajaisissa 1998. Taiteilija oli läsnä avajaisissa.
Turkulaisen taiteilijan Mari Mörön tekstiiliteokset Prinsessa ja Prinssi tilattiin Sateenkaaren 10-vuotisjuhliin. Niiden erityinen juju on kosketeltavuus - lapset saavat tutkia ja liikutella taulujen kankaisia hahmoja. Liikettä ne ovat todella saaneetkin.
Joutomaan "Laululinnun lahja" on myös turkulaista taidetta. Taulussa on ajatus antamisen lahjasta. Kissa ilahtuu aivan varmasti linnun kauniista sanoista. Tuntuu kuuntelevan tarkasti, mitä linnulla on kerrottavaa. Ihmettelee linnun ihmeelllisen kaunista ääntä.
Vuonna 2016 Lasten  ja nuorten terapia-asema Sateenkaari muutti uusiin toimitiloihin. Kuvataiteilija Johanna Taskinen maalasi tilaustyönä taulun "Supersankarit". Se kuvaa hauskalla tavalla Sateenkaaren keltaista taloa. Vilinästä löydät monta Supersankaria. Johanna Taskinen on kuvittanut myös lastenkirjoja. Olemme iloisia yhteistyöstämme.
Odotustilasta löydät Johannan yhteisöllisesti toteuttaman akvarellin - Kasvusta kertovan taulun. Uuden Sateenkaaren avajaisissa jokainen vieras sai käydä taideverstaalla laittamassa oman sormenjälkensä tauluun. Ehkä löydät omasikin siitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.