maanantai 20. helmikuuta 2017

Tapahtumia vuodesta 1999 alkaen

2016
TERAPIAYHDISTYS SATEENKAARI RY muutti 1.5.2016 uusiin toimitiloihin, Peltolantie 2a, Turku. Asiakastapahtuma pidettiin syksyllä. Tilaisuudessa paljastettiin kuvataiteilija Johanna Taskisen tilaustyö ”Supersankarit”.
PUHETERAPEUTIT Jessica Åkermarck ja Marjaana Ala-Sorvari sertifioitiin TalkTools® OPT taso 3 –terapeuteiksi Englannissa.


2015
YSTÄVÄT YHDESSÄ –liikuntapahtuma järjestettiin Kupittaan urheiluhallissa 11.6.2015 yhteistyössä soveltavan liikunnan MALIKE:n kanssa.
TERAPIAYHDISTYS SATEENKAARI RY sai Ystävät Yhdessä –lahjoituksen Turun ammattikorkeakouluopiskelijoiden ystävänpäivätempauksen tuotoista.

2014
ILO-SKI ry sai lahjoituksena Terapiayhdistys Sateenkaari ry:n joulukorttirahat käytettäväksi retkitoimintaan. Ilo-Ski ry on soveltavasta alppihiihdosta innostuneiden ihmisten yhdistys, joka pyrkii tarjoamaan tasavertaisen mahdollisuuden alppihiihdon harjoitteluun aisti-, kehitys- ja liikuntavammaisille Turun seudulla. Yhdistys järjestää soveltavan alppihiihdon harjoituksia, tätä tukevia liikuntaharjoituksia sekä avustajien koulutusta, www.iloski.fi
LANEKU:n (LAstenneurologisen kuntoutuksen yhdistys) opintoillassa toimintaterapeutti Jutta Stenbäck Villa Manus Oy:sta esitteli yläraajojen ortopedisia apuvälineitä ja käsiterapian materiaaleja ja välineitä. Sateenkaaren terapeutit kertoivat terveisiä EBTA 2014 -konferenssista.
EBTA 2014 - NDT-kongressi VARSOVASSA aiheena keskosuus "Preemie is always a preemie", Lasten ja nuorten terapia-asema Sateenkaaren fysioterapeutit, toimintaterapeutit ja puheterapeutit osallistuivat yhdessä kongressiin.
SI-KONGRESSI NAANTALISSA ESIC2014-kongressi Naantalissa, johon Terapia-aseman toimintaterapeutit ja osa fysioterapeuteista osallistui.
TOVE JANSSONIN 100-VUOTISJUHLA SATEENKAAREN PUUTARHASSA Musiikkiterapeutti Kaisu Heino osallistui järjestämällä hienon konsertin lapsille pihateltassa.
 
ORAALIMOTORINEN ARVIOINTI JA KUNTOUTUS Puheterapeuttimme kouluttautuivat laaja-alaisesti OPT-menetelmään (Oral Placement Therapy).
KOULUTUSUUTISIA Fysioterapeutti Eija Tikakoski hyväksyttiin Suomen Theraplay-yhdistys ry:n Theraplay-työntekijä-koulutusohjelmaan. Toimintaterapeutti Minna Hakasalon valmistui SI-terapeutiksi (sensorinen integraatio).
VÄLINELAINAAMO Välinelainaamomme sai uuden tilan. Lainaamossa on erilaisia kotiin lainattavia kuntoutusvälineitä ja -materiaalia, kokeilukäyttöön ja kuntoutuksen tueksi.

2013
iPad-ILTA: Lanekun Turun opintopiiri kokoontui Sateenkaaressa. Illan aihe oli: Käyttökokemuksia iPadista terapeutin työvälineenä. Alustajina toimivat ft Tuija Ollikkala, pt Marjaana Ala-Sorvari ja tt Ulla Salo.
iPad-KOULUTUS
Koulutuksessa esiteltiin iPadille tehtyjä kommunikointiohjelmia(esim. GotalkNow, TapSpeak Choice, Picture Can Talk, iComm) ja miten iPadista tehdään puhelaite. Kouluttajana toimi puheterapeutti Katja Koski Helsingistä, Terapeija Oy:sta.

2012
KELA AUDITOI Lasten ja nuorten terapia-asema Sateenkaaren puheterapiapalvelut.

RYHMÄPUHETERAPIA LAPSILLE Käynnistimme toiminnallisen puheterapiaryhmän esiopetus/koulunaloitusvaiheessa oleville lapsille. Ryhmässä tuettiin sosiaalisia kommunikaatiotaitoja kahden puheterapeutin vetämänä ja puuhattiin yhdessä mukavia. Neljän lapsen ryhmä kokoontui Sateenkaaressa kerran viikossa. Ryhmä järjestettiin Kelan kuntoutuksena.

GAS-KOULUTUS Sateenkaaressa järjestettiin GAS-koulutus. Koulutus oli 3 opintopisteen laajuinen ja siihen kuului kolme lähiopetuspäivää sekä ennakkotehtävä, välitehtävä ja oppimisen reflektointi. Kouluttajina toimivat SAMK:n Merja Sallinen ja Esa Bärlund, joilla molemmilla on Kelan antama kouluttajakoulutus.

2011
TUKIVIITTOMIEN JATKOKURSSI, kouluttajana viittomakielentulkki Ilona Spiliotopoulos.

TAIDENÄYTTELY Lasten ja nuorten terapia-asemalla oli kesän 2011 ajan esillä hauska taidenäyttely. Terapia-asemalla kuntoutuksessa käyvät lapset piirsivät ja maalasivat innolla näyttelyä varten. Nuoria taiteilijoita palkittiin. Taidenäyttelyyn liittyen kirjailija Mauri Kunnas lahjoitti omistuskirjoituksellaan 10 kirjaa. Ne arvottiin syksyllä Sateenkaaren taiteilijoiden kesken. Kiitokset Mauri Kunnakselle hienosta kannustuksesta ja onnea kaikille voittajille!
 

KULTTUURIFESTARIT Vietimme Sateenkaaren omaa kulttuurijuhlaa 8.6.2011. Mahtava, aito festaritunnelma syntyi Sateenkaaren puutarhaan. Upea kesäsää, leppoisa tunnelma ja pääesiintyjät Benny Törnroos ja Muumit saivat festarivieraiden suut nauruun. Ohjelmassa oli myös taidenäyttely, Röllitanssia, hienoja musiikkiesityksiä, saippuakuplaskoolausta, naposteltavaa ja kesätoiveiden lentoonlähetys ilmapallojen avustuksella. Paikalla olivat Turun CP-yhdistys, Leijonaemot ry ja tuote-esittelyä ja myyntiä. Suuri kiitos tukijoille, esiintyjille ja festarivieraille!
                                   

VIESTINVIEJÄ Terapiayhdistys Sateenkaari ry solmi joulukuussa 2009 Turku 2011 -säätiön kanssa vientintäyhteistyösopimuksen. Yhdistys oli Euroopan kulttuuripääkaupunki 2011 viestinviejä.

TUNNE TYÖELÄMÄSSÄ -koulutus henkilökunnalle, kouluttajana psykologi Satu Kallio.

JOJO - ÄNKYTYSTERAPIAMATERIAALIA KOULULAISILLE -cd:n esittely Varsinais-Suomen alueen puheterapeuteille. Materiaalin tekijöinä turkulaiset puheterapeutit Marja Hämäläinen, Heljä Kaipaala ja Pirjo Kotkansalo.

2010
MANUAALISEN TERAPIAN MAHDOLLISUUDET CP-VAMMAISEN TERAPIASSA SYVENTÄVÄ KOULUTUS Marjuli Oy yhdessä CP-terapiayhdistyksen kanssa järjesti ja toteutti koulutuksen Lasten ja nuorten terapia-asema Sateenkaaren tiloissa. Kouluttajina Liisa Kallinen ja Pekka Anttila.
ELONKORJUUJUHLA Yhdessäoloa pimenevässä syysillassa taidemaalauksen, kukkasipulien istutuksen, yhteislaulujen ja -leikkien merkeissä.
 
VIITTOMIA TERAPEUTEILLE -koulutuspäivä, kouluttajana viittomakielentulkki Ilona Spiliotopoulos.

LASKIAISTIISTAIN TALVIJUHLA asiakkaiden ja perheiden kanssa Sateenkaaren piha-alueella.Yhdessäolo oli tunnelmallista ja mukavaa: talvi-iloja, kynttilälyhtyjä, yhteislauluja ja -leikkejä, makkaranpaistoa, lämmintä mehua ja juuri sopiva pulkkamäki!


2009
KUVIONUOTTI-ILTA. Kiitos teille kaikki innokkaat pienet musikantit vanhempineen ja kiitos musiikkipedagogi Kaarlo Uusitalo musiikin erityispalvelukeskus Resonaarista!

ADHD JA ARJEN HAASTEET - erotusdiagnostiikka, toiminnanohjaus ja tunteittensäätely, kuntoutus ja lääkitys -koulutus. Kouluttajina olivat psykologi Silve Serenius-Sirve ja sosiaalikasvattaja Sara Wallius ADHD-keskuksesta.

SATEENKAAREN KOTISIVUT uudistuivat. Erityisen hienoa on, että sivuja voi lukea nyt myös ruotsiksi ja englanniksi. Uuden graafisen ulkoasun lisäksi sivuille saatiin kuvagalleria ja aiempaa monipuolisempi aihevalikko.


2008
OSK TEATTERITAIKASIRKUS esiintyi Sateenkaaressa lapsiasiakkaillemme. Sirkusaiheiseen esitykseen sisältyi jongleerausta, pariakrobatiaa sekä taikuutta. Työpajassa oli mahdollisuus tutustua välineisiin sirkusohjaajien johdolla. Kiitos innokkaille osallistujille ja mahtaville esiintyjille! Tapahtuma liittyi Sateenkaaren 10-vuotisjuhlavuoteen.KUVAPAJA - KUVAKOMMUNIKOINNIN TYÖPAJA VANHEMMILLE Vetäjänä toimi Tia Munne Espoon Kahvakeskuksesta.
 

SATEENKAAREN 10-VUOTISJUHLAA vietettiin kesäkuussa 2008!


2007
DRAAMAN KEINOT LEIKKIÄ SISÄLTÄVÄÄN KUNTOUTUKSEEN -KOULUTUSTILAISUUSjärjestettiin yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun taideakatemian kanssa. Kouluttajana toimi draamakouluttaja Marja Susi. Sisältönä oli draamaleikkejä ja -harjoituksia, keho-, kontakti- ja aistiharjoituksia, väline- ja nukketeatteriharjoituksia, ryhmä-, pari- ja yksilötyöskentelyä. Päivä oli erittäin onnistunut! Koulutuspäivä huipentui Turun ammattikorkeakoulun taideakatemian Köysiteatterin sirkus-sooloesityksiin.

PUUVILLATEHTAAN TEATTERI Tampereelta, rooleissa Pirkko Uitto ja Kirsi Mustalahti, esiintyi Sateenkaaressa. Lumoavan ihastuttava ja kaksikielinen (suomeksi ja viittomakielellä) teatteriesitys "Jos olet yksin ja salaa" pohjautui Hannele Huovin teksteihin. Kiitos katsojille ja esiintyjille!

SENSORY PROFILE -KOULUTUS. Kohderyhmänä olivat lasten parissa työskentelevät toimintaterapeutit. Kouluttajana oli toimintaterapeutti Mari Ärölä-Dithapo.

KINESTETIIKKA - NOSTO/SIIRTOTEKNIIKKA -KOULUTUS liikuntavammaisten lasten ja nuorten vanhemmille ja aiheesta kiinnostuneille asiakkaille. Kouluttajana oli Virpi Koponen.


2005
LEIKKI KUNTOUTUKSEN VÄLINEENÄ -KOULUTUS terapeuteille toteutettiin. Kouluttajina olivat Arja Hukka, Pirjo Kotkansalo, Katja Kanelisto, Leila Saitajoki ja Ritva Antila.

KYNNYS RY:N ESTEETTÖMYYSKARTOITUS tehtiin Sateenkaaressa.

ERGONOMIA-ILTA pidettiin terapioissa käyvien lasten vanhemmille. Kouluttajana toimi fysioterapeutti Seija Sunnanborg.


2004
LASTEN RENTOUTUMINEN oli aiheena vanhemmille suunnatussa asiakasillassa. Illan vetäjänä toimi Pirjo Huttunen.

MITEN KOHDATA VAMMAINEN LAPSI PERHEENSÄ EDUSTAJANA -KOULUTUS kouluttajana oli psykologi, psykoterapeutti Ritva Antila.

MUSIIKIN KÄYTTÖ LAPSEN TERAPIASSA -KOULUTUS

2003
TUKIVIITTOMAKURSSI. Kouluttajana oli viittomakielentulkki Ilona Spiliotopoulos.2002
KUVAKOMMUNIKOINTI JA PUHELAITTEET -KOULUTUS. Osallistujat olivat puhevammaisten lasten vanhempia, lähipiiriä ja ammattihenkilöitä. Vetäjänä toimi puheterapeutti Hannele Merikoski Espoon Kahvakeskuksesta.


2001
BLISS-KOMMUNIKOINNIN PERUSKURSSI järjestettiin yhteistyössä ISAAC Suomi Finland ry:n kanssa Sateenkaaressa. Kouluttajina toimivat bliss-kouluttajat, puheterapeutit Marjaana Ala-Sorvari ja Heljä Kaipaala Sateenkaaresta.

2000
Sateenkaari esiintyi kutsuttuna CP-LIITON VALTAKUNNALLISILLA SYYSPÄIVILLÄ

1999
LASTEN SYÖMIS-JA NIELEMISHÄIRIÖIDEN PUHETERAPEUTTINEN KUNTOUTUS -koulutus puheterapeuteille. Kouluttajana toimi puheterapeutti Heljä Kaipaala Sateenkaaresta.

TOIMINTATERAPIAN KÄYTÄNTÖÄ JA AISTIYLIHERKKKÄ LAPSI -VANHEMPAINILTA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.