maanantai 19. joulukuuta 2016

Händelsekalender

2014
På LANEKU:s (Lastenneurologisen kuntoutuksen yhdistys) UTBILDNINGSKVÄLL presenterade ergoterapeut Jutta Stenbäck från Villa Manus Oy ortopediska hjälpmedel för övre extremiteter och material för handens terapi. Regnbågens terapeuter kom med hälsningar från EBTA 2014 konferensen.
EBTA 2014-NDT-kongress i Warsova med temat "Preemie is always a preemie". Fysio-, ergo- och talterapeuter fråm Regnbågen deltog tillsammans på kongressen.
ILO SKI RY. Vi har donerat julkortpengarna till Ilo-Ski ry:s utfärdsverksamhet. Ilo-Ski ry är en förening som vill erbjuda jänlika möjligheter att delta i slalomåkning för alla med olika slags handikapp i Åbo med omnejd.Föreningen erbjuder anpassade slalomövningar, stödande motorisk träning och utbildning för assistenter. www.iloski.fi.
EBTA 2014 - NDT -KONFERENS I WARSOVA
SI-KONGRESS Våra ergoterapeuter och en del av fysioterapeuterna deltog i esic2014-kongressen som hölls i Nådendal.
TOVE JANSSONS 100-ÅRS FEST Musikterapeut Kaisu Heino ställde upp med en fin konsert för barnen i Snusmumrikens jättetält som dök upp på Regnbågens gård.
ORALMOTORISK BEDÖMNING OCH UTBILDNING Talterapeuterna utbildade sig aktivt i OPT-metoden (Oral Placement Therapy).
UTBILDNINGSNYHETER. Fysioterapeut Eija Tikakoski godkändes till Suomen Theraplay yhdistys ry´s utbildningsprogram. Ergoterapeut Minna Hakasalo blev färdig SI-terapeut (sensory integration).
HEMBIBLIOTEK. Vårt Hembiblioteket fick nya utrymmen. Vi har olika rehabiliteringsredskap och -material som vi kan låna ut ör utprovning och för att stöda rehabilitering.

2013
iPad-kväll Laneku i Åbo träffades vid Terapicentret Regnbågen. Kvällens tema var: Erfarenheter av iPad som redskap i terapin. Fysioterapeut Tuija Ollikkala, talterapeut Marjaana Ala-Sorvari och ergoterapeut Ulla Salo berättade om sina egna erfarenheter.
iPad-kurs hölls vid terapicentret. Under dagen presenterades kommunikationsprogram planerade för iPad (t.ex. GotalkNow, TapSpeak Choice, Picture Can Talk, iComm) samt hur iPad kan användas som kommunikationsapparat. I trådarna höll talterapeut Katja Koski, Terapeija Oy, Helsingfors.

2012
FPA-audtering av terapicentrets talterapitjänster.
GRUPPTALTERAPI FÖR BARN Under höstenkörde en talterapigrupp för barn igång. Gruppen, som bestod av fyra barn och två talterapeuter, träffades en gång per vecka. Målsättningarna för gruppen var kommunikation växelverkan och samspel i grupp. Gruppen förverkligas via FPA.
GAS-UTBILDNING var en 3 studiepoängs helhet. I kursen deltog såväl Regnbågens terapeuter som övriga terapeuter inom Åboregionen. I kursen ingick förhandsuppgifter, mellanuppgifter och reflektion. I trådarna höll Merja Sallinen och Esa Bärlund, SAMK.

2011
FORTBILDNINGSKURS I STÖDTECKEN. Utbildare teckenspråkstolk Ilona Spiliotopoulos.
KONSTUTSTÄLLNING Terapicentret hade en rolig konstutställning som var öppen under sommaren 2011. Barn, som är kunder vid terapicentret, hade med iver ritat och målat för utställningen. I samband med detta har författaren Mauri Kunnas skänkt Regnbågen några av signerade böcker, som vi sedan lottade ut bland konstnärerna. Ett stort tack till Mauri Kunnas för en fin uppmuntran!
KULTURFESTIVALEN Onsdagen den 8.6.2011 arrangerades Regnbågens  kulturfestival i Regnbågens trädgård. Det underbara sommarvädret, den avslappnade atmosfären och huvudartisterna Benny Törnroos och Muminfamiljen höll stämningen på topp hela kvällen. Under kvällen kunde man beundra konstutställningen vid Regnbågen, se på Rölli-dans, njuta av fina musikuppträdanden, skåla med såpbubblor och plocka åt sig små munsbitar. Hela festivalgänget skickade i slutet av kvällen tillsammans iväg ballonger med sommarönskningar. På plats fanns också CP-föreningen i Åbo, Leijonaemot rf. och en del försäljare. Ett stort tack till alla som stödde vårt evenemang, alla som uppträdde och alla gäster som deltog i festivalen.
BUDBÄRARE Terapiföreningen Regnbågen rf var budbärare för Europas kulturhuvudstaden Åbo 2011.
KÄNSLOR I ARBETSLIVET kurs för personalen, utbildare psykolog Satu Kallio.
JOJO-materialet FÖR BARN MED STAMNING presenterades för Egentliga Finlands talterapeuter. Materialet har planerats och förverkligats av talterapeuterna Marja Hämäläinen, Heljä Kaipaala och Pirjo Kotkansalo.

2010
MANUELLA MÖGLIGHETER I CP-SKADADES TERAPI FÖRDJUPANDE UTBILDNING
 i samarbete med Marjuli Oy och CP-terapiföreningen. Utbildare Liisa Kallinen ja Pekka Anttila.
HÖSTFEST  Trevlig samvaro, konst, musik och lek samt plantering av blommlökar.
STÖDTECKENS -SKOLNING För kursen ansvarade teckenspråkstolken Ilona Spiliotopoulos.
VINTERFEST Vi firade en vinterfest med våra kunder och familjer på fastlagstisdagen: trevlig samvaro, vinter-glädje, utelekar, pulkåkning, allsång samt varm korv och saft. Festen firades på vår gård.

2009
FIGURNOT-KVÄLL för barn. Tack Kaarlo Uusitalo Resonaari Oy!
ADHD ACH VARDAGENS UTMANINGAR, diagnostik, rehabolitering och medicinering-skolning. För skolningen ansvarade psykolog Silve Serenius-Sirve och socialpedagog Sara Wallius/ADHD-centret.
 REGNBÅGENS HEMSIDOR förnyades. Det är speciellt fint att man nu kan läsa sidorna på svenska och engelska. Den nya grafiska layouten gav oss möjligheten att tillägga bildgalleri och ett mera mångsidigt material.

2008
OSK TEATER TAIKASIRKUS uppträdde på Regnbågen för våra barnklienter. I cirkusprogrammet ingick jonglering, akrobati i par och trolleri. I arbetsverkstaden fanns det möjlighet att bekanta sig med redskapen med cirkushandledarnas hjälp.
BILDVERKSTAD - bildkommunikations arbetsverkstad för föräldrar. Ledare var Tia Munne från Espoon Kahvakeskus.
REGNBÅGENS 10-ÅRS JUBILEUM firades sommaren 2008.

2007
"DRAMA SOM INSTRUMENT FÖR REHABILITERING" innehållande lek, skolningstillfälle anordnades i samarbete med Åbo yrkeshögskolas konstakademi. Som ledare fungerade dramaskolningslärare Marja Susi. Innehållet var dramalekar och övningar, kroppskontakter-, sinnesövningar, redskap- och dockteaterövningar i grupp, par och enskilt arbete. Dagen var mycket lyckad och avslutades med Åbo yrkeshögskolas konstakademis "Köysiteatteris" cirkus-skoluppvisningar.
PUUVILLATEHTAAN TEATTERI från Tammerfors med Pirkko Uitto och Kirsi Mustalahti i rollerna, uppträdde på Regnbågen. En fantastisk tvåspråkig (finska och teckenspråk) teaterföreställning som grundade sig på Hannele Huovis texter: " Jos olet yksin ja salaa". Tack till publiken och skådesspelarna.
SENSORY PROFILE -SKOLNING. Målgruppen var ergoterapeuter som arbetar med barn. Som utbildare fungerade Mari Ärölä-Dithapo. Tack till alla deltagare.
KINESTETIK/LYFT- OCH FÖRFLYTNINGSTEKNIK - kurskväll för föräldrar till rörelsehindrade barn och ungdomar och klienter intresserade av ämnet. Utbildare var Virpi Koponen.

2005
"LEKEN SOM REDSKAP I REHABILITERING" kurs för terapeuter. Utbildare var Arja Hukka, Pirjo Kotkansalo, Katja Kanelisto, Leila Saitajoki ja Ritva Antila.
KYNNYS RY gjorde hinderlöshets kartläggning på Regnbågen.
ERGONOMIKVÄLL  för föräldrar till barn som går i terapi på Regnbågen. Utbildare var fysioterapeut Seija Sunnaborg.

2004
"AVSLAPPNING FÖR BARN OCH UNGA" var ämnet för en kurs för föräldrar. Kvällen drogs av Pirjo Hiltunen.
"HUR BEMÖTA ETT HANDIKAPPAT BARN SOM REPRESETANT FÖR SIN FAMILJ ?"skolning. Utbildare psykolog, psykoterapeut Ritva Antila.
ANVÄNDNINGEN AV MUSIK I TERAPI -skolning.

2003
STÖDTECKENKURS . Utbildare var teckenspråkstulken Ilona Spiliotopoulos.

2002
BILDKOMMUNIKATION OCH TALAPPARATER -skolning. Deltagarna var föräldrar till barn och med talstörning, närä anhöriga samt yrkesfolk. Utbildare var talterapeut Hannele Merikoski Espoo Kahvakeskus.

2001
BLISS-KOMMUNIKATIONS GRUNDKURS anordnades i samarbete med ISAAC Suomi Finland ry på Regnbågen. Utbildare var bliss-utbildare, talterapeuterna Marjaana Ala-Sorvari och Heljä Kaipaala från Regnbågen.

2000
Regnbågen var inbjuden på CP-FÖRBUNDETS riksomfattande höstdagar i Åbo.'

1999
SKOLNING FÖR TALTERAPEUTER OM BARNS ÄT OCH- SVÄLJSVÅRIGHETER, utbildare var talterapeut Heljä Kaipaala från Regnbågen.

ERGOTERAPI i praktiken för barn med svårigheter i sinnesförnimmelser, föräldrakväll.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.